(TARRAGONA) INICI D’ACCIONS PEL CONFLICTE AMB LA PASTISSERIA GENEVE PER ACOMIADAMENT

Un grup de militants de la CNT de Tarragona va realitzar dissabte passat dia 18 una concentració front la pastisseria Geneve, situada al carrer Ramón y Cajal de la ciutat de Tarragona, i amb la qual el sindicat manté un conflicte obert per explotar i acomiadar als seus treballadors/es simplement per reclamar els seus drets més bàsics.
Durant l'acte es van repartir més de 600 octavetes explicant la realitat que viuen els treballadors/es de la pastisseria i la multa amb la qual Sanitat va sancionar a aquesta empresa, mostrant els ciutadans la seva solidaritat i suport al treballador acomiadat, i fins i tot negant-se a entrar al comerç quan anaven a fer-ho.
CNT Tarragona
PASTISSERIA GENEVE EXPLOTA ALS SEUS TREBALLADORS
I ELS ACOMIADA QUAN RECLAMEN ELS SEUS DRETS
Pastisseria Geneve ha acomiadat fulminantment a un treballador que prèviament havia interposat diverses demandes davant Inspecció de Treball i davant Sanitat, denunciant la realitat que esdevenia dins de les instal·lacions d'aquesta pastisseria: es fumava en l'obrador de la pastisseria (cosa que per raons de sanitat i higiene està terminantment prohibit), i no es respectaven els horaris de treball. Les inspeccions van ser dutes a terme i es va multar a l'empresa.
A més, el treballador havia comunicat també el seu descontentament pel cobrament d'una part del salari dels treballadors/es en diner negre (que després a més a més se'ls va retirar), per fer hores extra sense després cobrar-les, i per demanar el pagament de les seves nòmines a temps, ja que solien pagar fins a amb un mes de retard.
Però la resposta de l'empresa ha estat deixar-ho al carrer sense contemplacions, emparant-se en l'última reforma laboral que afavoreix i abarateix l'acomiadament. Queda clar que aquest acomiadament és una represàlia a les reclamacions efectuades pel treballador, qui simplement va voler regularitzar una sèrie de situacions, preocupat per la salut dels clients i per les irregularitats en el pagament del salari de la plantilla.
Des del sindicat CNT exigim la seva immediata readmissió i demanem la solidaritat davant aquestes lamentables injustícies que ens afecten -o ens poden afectar- a tots/es.
READMISSIÓ TREBALLADOR ACOMIADAT!!!
SOLIDARITAT: BOICOT A PASTISSERIA GENEVE!
GenevePiquet
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.