MANIFESTACIÓ: TANQUEM (JA!!) LES NUCLEARS

El 25 aniversari de Txernòbil podia haver passat gairebé desapercebut. Però el que es deia que era impossible que passés ha tornat a succeir, una nova catàstrofe nuclear: la de Fukushima, al Japó.

Desprès d'assistir a setmanes de desinformació per part de l'empresa, del govern Japonès, dels organismes internacionals i de tercers governs, comprovem com els veritables efectes de l'energia nuclear apareixen de nou. Com va passar a Txernòbil, una part del Japó quedarà afectada durant desenes, potser centenars, d'anys, i la radiació s'estendran més enllà de les seves fronteres, arribant a molts milers de persones.

Fukushima ha tornat a mostrar l'energia nuclear com el que és: bruta, perillosa, cara en vides i en costos econòmics. Fukushima ha desemmascarat la fal·làcia de la campanya, desenvolupada durant anys, per canviar la percepció d'aquesta tecnologia arreu del mon: A Alemanya, França, Itàlia, Suïssa, la Xina, i el mateix Japó es paralitzen projectes de centrals, a tot arreu la societat demana que es facin plans per abandonar l'energia nuclear.

I també a Catalunya, i a Espanya. Les velles nuclears que funcionen a l'Estat pateixen, de manera continuada, avaries, problemes tècnics i fallides de seguretat. A més, són innecessàries, avui a l'estat espanyol hi ha potència elèctrica instal·lada més que suficient per poder prescindir de tot el parc de generació nuclear, i garantir el subministrament i l'estabilitat del sistema elèctric.

És per això que les persones i entitats que donem suport a aquest Manifest, RECLAMEM:

Primer.- Que mitjançant un procés de debat social i polític aprovi un calendari de tancament urgent de les centrals nuclears que encara funcionen.

Segon.- Que no concedeixi la renovació de permís d'explotació de la central 'Ascó, que caduca l'1 d'octubre d'enguany.

Tercer.- Que abandoni definitivament el procés d'ubicació del Magatzem Temporal Centralitzat de residus radioactius.

Quart.- Que, un cop aprovat el calendari de tancament, obri un procés de participació pública per tal de decidir com abordar la gestió dels residus radioactius que les centrals nuclears de l'Estat han deixat al llarg dels seus anys de funcionament.

Cinquè.- Que elabori una estratègia per a una transició energètica accelerada envers un sistema elèctric fonamentat en l'estalvi, l'eficiència i tecnologies de generació basades al 100% en fonts renovables. Un sistema que en contempli tant un marc estable, com les infraestructures necessàries, i les fórmules de participació de tota la societat.

Tanquem JA les nuclears!!!

MANIFESTACIÓ:

TANQUEM (JA!!) LES NUCLEARS

Diumenge, 5 DE JUNY a les 12h.

Sortida de Pla de Palau i final a la Seu d'ENDESA, al Paral.lel.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.