MANIFEST SOBRE LA PROSTITUCIÓ

La prostitució és un tema complex per tractar-se d´un tipus d’explotació que sovint és travessat per diferents opressions: de classe, gènere, racialització, i LGTBfòbica.El pensament libertari considera que el consentiment no és suficient, sinó que les relacions sexuals han de ser consensuades. Els pactes entre adults que consensuen no és un tema de debat, i cap moralisme pot embrutar una decisió gens fàcil com és treballar a la prostitució. No obstant això, com qualsevol relació laboral en el capitalisme, no es dóna en condicions d’igualtat de poder i per tant, com a qualsevol contracte laboral, no s’escull lliurement.Ningú té dret de fer valer l’accés als cossos que ens dóna el patriarcat i el capital en els seus termes d’explotació, com tampoc n’hi ha dret a establir una bona o mala forma de ser obrera, pobre, racialitzada o rebutjada per una societat intolerant.Considerem que la prostitució és un treball en tant és classe treballadora venent el seu cos i la seva força de treball, però especialment atroç pel que suposa vendre l’accés a la mateixa sexualitat. El treball no és més que explotació contrària a la dignitat de les persones. Per altra banda, els riscos de violència sexual no es deriven de la pròpia activitat, si no de la cultura de la violació i l’especial vulnerabilitat que donen les condicions de treball alegal i sovint sense organització sindical.És precisament per ser un treball per què defensem la seva abolició i, addicionalment pel seu caràcter d’explotació. Cap treball dignifica.
Com a sindicat de classe, és la nostra responsabilitat posar l’afiliació a disposició de totes les treballadores i treballadors sexuals i d’oficis varis per lluitar per la millora continua de les condicions de vida fins a l’abolició de les classes.
PER L’ABOLICIÓ DEL TREBALL.PER LA FI DE LA CULTURA DE LA VIOLACIÓ I EL PATRIARCAT.PER L’ABOLICIÓ DE LES CLASSES.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.