(TARRAGONA) Crónica del pikete en solidaridad con el conflicto de Mc Donald’s de Roda de Barà

El diumenge 8 de gener al Mc Donald's de Roda de Barà es va fer un piquet informatiu pel conflicte que aquest sindicat té obert pel acomiadament d'una treballadora i les condicions laborals d'aquesta empresa del menjar ràpid
MC DONALD’S: HAMBURGUESES AMB SABOR A MOBBING I ABÚS LABORAL
Al Mc Donald’s de Roda de Barà es produeixen una sèrie d’il.legalitats contra els drets dels treballadors/es. Enumerem tant sols unes quantes:
-Aplica mobbing a una treballadora pel fet d’estar de baixa degut a un accident laboral. Finalment ès acomiadada.
-Rebaixa de categoría professional per aquest motiu :estar de baixa a conseqüencia de l’accident laboral.
-La hora de sortida excedeix habitualment 2 hores del seu horari oficial, hores extres per imposició i sense remuneració ni compensació.
-Imposa realitzar activitats impròpies de la categoría professional, com la neteja d’espais al carrer (tota la manzana) que sería feïna de la brigada municipal de neteja. Aquestes tasques s’interrompen quan hi ha visita d’ Inspecció de Treball.
-L’horari nocturn no es remunera al seu preu.
-Imposa la condició d’estar localitzable i disposable 24 h.al dia per telèfon, inclós el dia lliure de descans per ser cridat a treballar.
-No respecta el descans setmanal, disposant del dia de lliure dels treballadors/es de forma arbitrària i sense justificació, saltant la planificació de jornades del calendari laboral. Mai es descansa al McDonald’s. Per tot aixó abans de consumir en aquest establiment et demanem que reflexionis si mereix la pena ser cómplice d’ell.
piket mD7 piket MD 6 piket MD8

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.