(Tarragona) Crònica de la concentració contra l’acomiadament d’un treballador a Centelles Informàtica

La tarda del passat 24 de gener la CNT de Tarragona va realitzar una concentració davant la seu de Centelles Informàtica (C/ Prat de la Riba 34, Tarragona), en protesta contra l'acomiadament d'un treballador en aquesta empresa.

Una desena de militants del sindicat es van concentrar durant més d'una hora, des de les 19H fins a l'hora de tancament del negoci, repartint 400 octavetes, informant a transeünts i clients -que van decidir no entrar en l'empresa-, i repartint també a les bústies dels portals veïns.
Centelles Informàtica, tot i ser una empresa que declara tenir beneficis en l’actualitat, ha acomiadat amb la indemnització per acomiadament més baixa un treballador que portava més de 8 anys a l’empresa. A més a més, el treballador durant aquests anys ha sofert abusos com jornades il·legals de 15 hores diàries, sense ni tan sols les hores de descans mínimes entre jornada i jornada. Per si fos poc, el conveni aplicat al llarg d'aquests anys no ha estat el correcte. Així l'empresa pagava menys del salari legal marcat per conveni.
Des del sindicat CNT es rebutja frontalment que Centelles Informàtica, a pesar de no tenir pèrdues, i a pesar dels grans beneficis empresarials d'anys passats -i que mai s'han compartit amb la plantilla laboral-, prefereixi acomiadar treballadors abans de disminuir un mínim el volum de beneficis.
Amb la concentració de passat 24 de gener, CNT de Tarragona inicia una campanya de denúncia pública i de petició de boicot a Centelles Informàtica, campanya que es perllongarà en el temps mentre l’empresa no solucioni el conflicte que ha creat.

CNT Tarragona 
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.