La CNT rebutja el transvasament

logocnttgnLa CNT rebutja el transvasament

Des de la Federació del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre de la CNT , volem manifestar el nostre rebuig al transvasament de l’Ebre a Barcelona, així com el projecte de canonada que farà realitat de manera definitiva la interconnexió de xarxes, considerant-los una greu agressió, allunyada del sentit comú i només explicable com a fruit dels interessos especuladors.

Sota l’excusa de la sequera i la falta d’aigua a Barcelona, s’amaga una política de gestió de l’aigua on no és qüestiona el creixement il·limitat de la metròpoli de Barcelona i de les massificades zones turístiques de la costa. En cap moment es vol parlar del desequilibri ambiental i social que provoca que les terres de l’Ebre no sols són productores de més del 70% de l’energia consumida al país, si no que ara han de proveir d’aigua per poder seguir ampliant i construint centenars de nous projectes urbanístics, molts d’ells amb milers de noves vivendes unifamiliars, de xalets, amb jardí i piscina, així com nous camps de gols, parc temàtics i aquàtics, etc

Les conseqüències d’aquest model no només afecten l’Ebre, sinó que des de fa anys està deixant en una situació deplorable els rius Llobregat, Besòs i Ter, així com els aqüífers de les nostres comarques.

AGBAR, la principal empresa privada de gestió local d’aigua, i les empreses hidroelèctriques, són les que dicten les polítiques hidràuliques a Catalunya, privatitzant i imposant una gestió mercantil. Escàndols com les pèrdues d’un 30 a un 50 % a la xarxa de distribució, confirmen que la seva prioritat no és donar un servei bàsic i de qualitat, sinó obtenir el màxim benefici a costa de la ciutadania. Tot plegat és la causa de la sobreexplotació dels recursos hídrics tolerada i impulsada per les administracions.

Parlar de transvasament “temporal” degut a la sequera és un insult a la població perquè no es pensa canviar el model de consum: no es revisaran, ni limitaran les concessions a indústries, urbanitzacions, camps de golf, turisme de luxe, etc. En la situació actual és inexcusable plantejar un canvi de model territorial i de gestió de l’aigua.

Alhora, volem manifestar una vegada més el nostre suport a la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) en les seves declaracions públiques sobre aquesta segona onada de transvasaments que amenaça les nostres terres i la seva gent. Com afirma la mateixa PDE, aquest Govern és, a l’igual que el precedent, un govern transvasista. L’objectiu real d’aquest Govern és la interconnexió de xarxes CAT-ATL, i el transvasament de l’Ebre a Barcelona, el mateix que intentà imposar el PP amb el suport de CIU, com es contemplava al seu Pla Hidrològic Nacional.

Un cop més, absolutament tots els partits estan demostrant defensar un únic objectiu polític (els transvasaments) front als interessos de la població. D’aquesta forma, el Govern evidencia que està sotmès als grups especuladors i traeix els compromisos adquirits en la seva època a l’oposició. La CNT exigeix la immediata retirada del projecte de transvasament a Barcelona i manifestem que només l’acció popular aturarà de nou els transvasaments pactats per la classe política.

 

Federació del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre de la CNT

 

mani amposta PDE

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.