COMUNICAT VAGA PETROQUÍMICA (TARRAGONA)

COMUNICAT VAGA PETROQUÍMICA (TARRAGONA)
A causa dels últims fets succeïts a Tarragona a la planta d’IQOXE i veient la resposta polititzada tant per part de l’AEQT com de les empreses en general, volem fer una crida a la mobilització de tots els sectors implicats en els polígons de la província per la reivindicació dels drets i la seguretat de tots els treballadors/es i tota la població.
És per això que, des de la secció petroquímica de la CNT-AIT Tarragona ens sumem a la convocatòria de vaga del 19 de Febrer de 2020 i presentem les nostres reivindicacions per a lluitar al costat de tots els nostres companys i companyes.
1- Denunciem la complicitat d’UGT i CCOO amb la patronal, per afavorir la reducció gradual de les plantilles de treballadors i dels seus drets. Retallades a base de continus ERO, on la posició dels sindicats majoritaris va en funció de les directrius de les grans empreses, que són bàsicament no fer publicitat ni dels fets ocorreguts ni dels beneficis milionaris que generen les plantes de producció.
2- Reclamem que tots els treballadors, tant de la propietat com subcontractats a les empreses (mecànics, elèctrics, cuiners, delineants, dissenyadors serveis de neteja, …), s’adhereixin al conveni químic.
3- Exigim a les empreses de la indústria química, el compliment de les lleis mediambientals i de les normes de seguretat. Tant les integrades com les derivades d’aquestes per a les millores necessàries a les seves companyies.
4- Volem aturar l’externalització dels llocs de treball de personal propi, ja sigui de manteniment com en línies de producció, serveis de seguretat, enginyeries i centres de planificació.
5- Sol·licitem la creació d’una taula de seguiment i de revisió de tots els plans d’autoprotecció del Complex petroquímic de Tarragona, composta per tots els factors del sector i on el treballador tingui veu representada. i demanem compromís, tan polític com de la patronal, per confeccionar un pla d’acció adequat i amb resposta real i rapida en cas d’accident.
6- Requerim l’obligatorietat de què cap torn estigui format per menys de tres treballadors qualificats. Hauria de ser una condició mínima i inamovible per garantir una correcta actuació davant de qualsevol incident que pugui succeir al centre. I recolzem la formació real i adequada per a tot el personal, sigui propi o extern, en gestió d’incidents.
7- Demanem a la Generalitat la creació d’una unitat de cremats de referència als hospitals propers als polígons petroquímics.
8- Considerem que és imprescindible recuperar la clàusula de garantia laboral davant d’un acomiadament improcedent.
Tanmateix, volem recordar als treballadors i treballadores d’IQOXE a Tarragona, el nostre compromís per a la defensa dels seus drets laborals i per a la lluita dels seus llocs de treball. Mai hem d’oblidar per què lluitem, perquè a la lluita obrera està la clau per defensar els nostres drets i per l’emancipació de la classe obrera davant els continus atacs de la patronal i els polítics, i això ha de ser present a tots els treballadors de la província.
LA UNITAT FA LA FORÇA

Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.