En resposta a l’Estanc número 2 del Vendrell

Des del sindicat CNT-AIT hem de desmentir totes les calúmnies que dues persones vinculades a l’Estanc número 2 del Vendrell estan vertint per les xarxes socials contra una afiliada i contra el propi sindicat.
Ens reservem el dret a presentar querella per les injúries. I recordem que la solució al conflicte laboral està en mans de l’empresa, que és qui ha creat el problema.
Al respecte de les mentides difoses per l’empresa després del piquet informatiu del passat dissabte 16 de novembre volem aclarir:
– La treballadora víctima del maltractament verbal fa molt temps que va denunciar aquests fets i així ho vam manifestar a l’empresa, molt abans de caure de baixa mèdica.
– Durant anys ha tingut que anar a treballar sense bossa de mà ni jaqueta -ni en ple hivern-, sota la por de què li podien introduir tabac i acomiadar-la gratis. Fa temps que li pressionen de totes maneres perquè marxi de l’empresa després de més de 10 anys treballant-hi.
– En cap moment la treballadora ha sol·licitat la baixa voluntària de l’empresa. És aquesta que la vol fora per ficar una altra treballadora sense antiguitat, més mal pagada. I la vol acomiadar a més gratis.
– La baixa mèdica l’estableix el metge de capçalera sota criteris sanitaris i no per voluntat de l’empresa. Tot i així aquesta baixa mèdica ha estat revisada pel tribunal mèdic. Potser l’Estanc número 2 del Vendrell entén més de sanitat que el propi metge i el tribunal mèdic.
– La indemnització per acomiadament, en cas de què l’empresa així ho faci, no li evitarà tenir que tornar a treballar molt aviat. Tenint en compte l’atur i l’edat de la treballadora afectada no creiem que ploguin les ofertes de treball.
– L’Estanc número 2 del Vendrell, i la seva propietària, María Carmen Coral  Fernàndez Vidal, pot seguir jugant amb el pa de la treballadora. Ho pot fer: el capitalisme obliga als treballadors a estar sempre en mans de la patronal i dels seus capritxos. Nosaltres, desde CNT-AIT, seguirem defensant la dignitat dels treballadors.
CNT-AIT Tarragona 

Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.