(Roda de Barà, Tarragona) La residència Mirador Barà acomiada als seus treballadors quan reclamen millores per al centre i els seus drets

La residència de la tercera edat Mirador Barà ha acomiadat a un treballador, en concret un fisioterapeuta que portava gairebé 5 anys treballant en l'empresa, després de reclamar el compliment dels drets laborals dels treballadors del centre i també demanar que es posi solució a les deficiències en l'atenció i el servei als residents, pregant que cessessin les irregularitats que la Generalitat ja ha detectat i sancionat en repetides ocasions.
Per si no fos poc, el treballador va ser acomiadat mentre es trobava de baixa mèdica, i sense que l'empresa l'oferís els dies que marca el conveni col·lectiu per presentar al·legacions, amb la consegüent indefensió per la seva banda.
No suficient amb tot l'anterior, l'empresa, amb l'única fi d'estalviar-se la indemnització corresponent, li ha realitzat un acomiadament disciplinari amb motius totalment inventats, i que per tant no pot acreditar.
Queda clar que aquest acomiadament és una represàlia a les reclamacions efectuades pel treballador, qui simplement va voler regularitzar una sèrie de situacions, preocupat també per la salut i el tracte als residents.
Per aquest motiu, i paral·lelament a la corresponent demanda judicial per acomiadament, el passat 19 de juny la CNT de Tarragona va acudir a les portes de la residència Mirador Barà a realitzar un piquet informatiu.
Cal remarcar la terrible repressió sindical que regna a l'empresa i la por que tenen al fet que els treballadors s'organitzin, doncs els responsables d'aquesta residència, només adonar-se de la presència de CNT, no van dubtar a fer entrar a tots els seus treballadors i prohibir-los sortir a l'exterior, i fent el mateix amb els residents, no fos que s'assabentessin -encara més si cap- de la realitat que allí dins esdevé.
Però allò que no van aconseguir evitar és que durant el piquet s'informés a diverses famílies que venien de visita, i que a més es repartissin diversos centenars de octavetes als habitants del poble, mostrant tots la seva solidaritat amb el cas i unint-se a la campanya de suport al treballador acomiadat.

CNT Tarragona

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.