(Tarragona) Victòria en el conflicte amb Grues Creixell

Des de CNT de Tarragona ens complau comunicar una nova victòria dels drets dels treballadors, cada vegada més vulnerats per part de patrons explotadors.
El sindicat es va presentar un escrit a Grues Creixell perquè cessessin les continuades accions d'assetjament i maltractament psicològic amb les quals l'empresa sotmetia a una treballadora, la qual a més cursava una greu malaltia. Sobra comentar que aquests maltractaments no feien una altra cosa que repercutir negativament en la seva salut.
D'igual manera, en l'esmentat escrit s'exigia també que li apliquessin la categoria professional correcta d'acord a les funcions que exercia, que li paguessin les diferències salarials fruit d'aquesta categoria professional incorrecta, es recordava a l'empresa que regularitzés la situació d'una part de la plantilla que estava treballant sense contracte i que procedissin al pagament de les hores extraordinàries de forma regular i en nòmina, doncs pagaven aquestes hores als treballadors quan els donava la gana (si les pagaven) i damunt camuflant-les fraudulentament sota conceptes exempts de cotització a la Seguretat Social.
Davant aquest escrit, la resposta de l'empresa va ser impedir-li l'entrada al centre de treball després de rebre l'alta mèdica, i tot seguit notificar-li per burofax que havia estat acomiadada per incompareixença injustificada al treball. No contents encara amb aquesta bruta estratègia de no deixar-la entrar i acomiadar-la precisament per aquest motiu que ells mateixos havien provocat, no van tenir cap vergonya d'enviar-li una segona carta proposant-li arribar a un acord oferint-li una insultant quantitat de 1000 euros, quan la treballadora portava 15 anys treballant en l'empresa. Un altre exemple més dels nyaps empresarials i dels intents de riure's de la classe treballadora.
Davant tots aquests fets de vulneració dels drets fonamentals i sindicals es va presentar demanda i arribada la data, l'empresa no va voler ni entrar a judici, oferint la immediata readmissió de la treballadora i els salaris de tramitació des de la data en la qual va ser acomiadada injustament.
Quan es va reincorporar novament al seu lloc de treball es va personar una Inspecció de Treball que havia estat requerida des del Sindicat, i que va acabar multant a l'empresa per les irregularitats que seguien cometent, a pesar que ja se'ls va advertir en aquell primer escrit de les conseqüències que podia portar el no posar en ordre les coses.
Finalment, i davant l'agreujament dels problemes de salut de la treballadora, i previ acord econòmic molt favorable per a ella (aquesta vegada sí gràcies a totes les accions realitzades), va acceptar finalitzar la seva relació laboral amb l'empresa.
Aquest desenllaç ha estat possible gràcies a l'acció sindical exercida pel sindicat conjuntament amb els serveis jurídics de dos advocats, el propi del sindicat i un altre personal de la treballadora.
CNT Tarragona
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.