(TORREDEMBARRA) VICTORIA EN EL CONFLICTE LABORAL PER ACOMIADAMENT A CARREFOUR-GRUP SUPECO-MAXOR

El conflicte per acomiadament que el sindicat mantenia obert amb aquesta empresa ha estat tancat amb èxit, després d'aconseguir mitjançant l'acció directa i sense necessitat d'acudir a la via jurídica, un acord amb l'empresa favorable a la treballadora de 80 dies per any, molt més del doble del que marca la llei després de l'última reforma.

Carrefour no va tenir cap tipus de contemplació a acomiadar a una treballadora que portava diversos anys treballant per a ells en el supermercat Carrefour de Torredembarra (Tarragona) i que es trobava de baixa per un accident laboral a causa de les constants negatives de l'empresa en sol·licitar la treballadora els obligatoris guants de seguretat, que li permetessin desenvolupar les seves tasques habituals sense risc de lesió.

A sobre, una vegada es va produir l'accident l'empresa no va dubtar a intentar "aconsellar-li" repetidament que en comptes d'anar a la mútua fos al seu metge de capçalera i que li digués que s'ho havia fet a la seva casa.

Per si això no fos poc, al cap d'uns dies i estant ja de baixa, es va trobar amb una carta d'acomiadament on, per a sorpresa de la treballadora, l'empresa al·legava una suposada negligència per la seva banda. No hi ha dubte que van optar per aquest tipus d'acomiadament per estalviar-se la corresponent indemnització i deixar-la al carrer sense treball i sense diners, la qual cosa sembla ser la pràctica habitual a aquesta cadena de supermercats.

Però els va sortir car. Nosaltres tampoc vam tenir cap tipus de contemplació a treure les nostres armes de suport mutu i solidaritat davant d'aquesta agressió fins a aconseguir un acord molt per sobre de l'estipulat per llei, i així aconseguir que l'empresa reconegués la improcedència de l'acomiadament i abonés una indemnització de 80 dies per any.

Això demostra una vegada més que la unió dels treballadors organitzats entre si des d'iguals, sense alliberats ni subvencions, és l'eina de lluita més efectiva de quantes disposem.

CNT Tarragona

nulo_carrefour_portada-300x252

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.