(NOTA DE PREMSA) L’Ajuntament de Tarragona multa a CNT per la parada de llibres de St. Jordi

 Recentment l'Ajuntament de Tarragona ha notificat al sindicat CNT (Confederació Nacional del Treball) una sanció de 800 euros per muntar “sense llicència municipal” la parada d'informació i llibres, que, com cada diada de St. Jordi, i des de fa més de 20 anys, instal·la a la Rambla Nova de Tarragona, com també fan moltes altres entitats, col·lectius i partits polítics.

CNT ja ha presentat escrit d'al·legacions a l'esmentada multa argumentant que desconeixia el fet que fos requisit imprescindible per una entitat sindical sol·licitar autorització municipal per muntar parada a la Rambla el dia de St. Jordi. Prova l’anterior afirmació el fet que aquest tràmit era gratuït, per la qual cosa el motiu de no fer la petició sols podia ser el desconeixement, i en cap cas intentar lliurar-se de pagar cap taxa.
Cal tenir en compte que la CNT és una organització sindical, per tant sense cap ànim de lucre, i el seu objectiu i funció principal muntant parada per St. Jordi és distribuir informació.
A més a més, els integrants de CNT que varen muntar la parada de llibres durant el matí de la passada diada de St. Jordi, van atendre en tot moment les indicacions dels agents de la guàrdia urbana que fins a 3 cops van fer desmuntar i traslladar de lloc el material, muntant la parada finalment al darrer tram de la rambla (tram reservat a les entitats socials), i on no molestava a ningú, doncs l’espai no estava assignat a cap altre col·lectiu.
Es té constància de què en la mateixa situació es varen trobar altres col·lectius. No obstant això, sols ha estat multada la CNT.
Finalment, des de CNT es considera altament discriminatori que el cèntric tram de la Rambla Nova ubicat entre els carrers St. Francesc i St. Agustí estigués per primer cop aquest any reservat en exclusiva, i de manera privilegiada i discriminatòria, a partits polítics i institucions oficials, deixant a les entitats socials el darrer tram de la Rambla, quan a més a més, el costum de muntar parades per St. Jordi fou iniciada a la nostra ciutat, i durant molts anys, tant per llibreries com per col·lectius socials. Entenem aquest fet com el veritable motiu darrere de la decisió política de privilegiar l’espai a partits polítics i institucions oficials, discriminant entitats socials, per acabar sancionant la difusió de la cultura crítica en el nostre cas.
A banda de l'escrit d'al·legacions presentat, CNT ja ha sol·licitat formalment una reunió amb la regidora responsable, Begoña Floria. En cas de no trobar una solució a la sanció, des del sindicat s'engegarà una campanya pública de denúncia d'aquesta multa municipal que sols es pot considerar com discriminatòria i recaptatòria.
 
Secretariat permanent de CNT Tarragona
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.