Llibertat pels 5 detinguts/des a Barcelona el 15M

El passat 15 de maig van ser detinguts a les seves cases Yolanda, Silvia, Juan, Xavier i José, acusats per l'Audiència Nacional d'incórrer en els delictes de pertinença a grup terrorista, enaltiment de terrorisme, captació i adoctrinament i dipòsit de substàncies explosives, per la qual cosa es troben a la presó preventiva amb règim FIES a la presó de Soto del Real (Madrid).

Els fets als quals responen tals acusacions són: La suposada participació d'aquests cinc anarquistes en pàgines de Facebook (Bandera Negra i Front Solidari de Barcelona, entre altres) que la fiscalia i els mossos d'esquadra consideren “bandes terroristes” –malgrat no poder demostrar-se la seva activitat fora de les xarxes-; la seva assistència a manifestacions en les quals s'han produït incidents i la difusió d'opinions “que han tingut com a fi el de difondre l'ideari subversiu, per incitar i/o cometre fets delictius contra l'Estat i els interessis capitalistes” (Acte judicial del 17/5/2013).

D'altra banda la fiscalia considera que el material confiscat en les seves llars reforça aquestes acusacions: Banderes i samarretes amb iconografia anarquista, llibres de filosofia llibertària, gasolina en el garatge, cargols de diverses classes, traques valencianes i coets la comercialització dels quals és legal.

En relació amb els fets, manifestem: Que les proves oposades arriben al ridícul i són clarament injustes; i que la seva detenció i permanència a la presó respon a una voluntat clarament repressora i de persecució ideològica a aquells que rebutgen el règim polític actual, alguna cosa absolutament inadmissible i injustificable. Per tant exigim la immediata posada en llibertat dels cinc anarquistes de Barcelona. Els volem lliures i a casa, al costat dels seus. 

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.