(Tarragona) Crònica del segon piquet contra l’acomiadament d’un treballador a Centelles Informàtica

El passat divendres 1 de febrer la CNT de Tarragona va realitzar el segon piquet informatiu davant la seu de Centelles Informàtica (C/ Prat de la Riba 34, Tarragona), en protesta contra l'acomiadament d'un treballador d’aquesta empresa i afiliat al sindicat.
Un grup de militants de CNT es van concentrar de les 11.30H fins les 13.30H, hora de tancament del negoci, repartint 600 octavetes, informant a transeünts, clients i veïns.
Recordem que Centelles Informàtica, tot i ser una empresa que declara tenir beneficis en l’actualitat, ha acomiadat amb la indemnització per acomiadament més baixa un treballador que portava més de 8 anys a l’empresa. A més a més, el treballador durant aquests anys ha sofert abusos com jornades il•legals de 15 hores diàries, sense ni tan sols les hores de descans mínimes entre jornada i jornada. Per si fos poc, el conveni aplicat al llarg d'aquests anys no ha estat el correcte. Així l'empresa pagava menys del salari legal marcat per conveni.
Des de CNT ja s'han iniciat les accions jurídiques pertinents amb la sol.licitud de conciliació al servei de mediació de la Generalitat, acte de conciliació que es realitzarà el proper dimecres 6 de febrer, com a pas previ per presentar demanda judicial a través dels serveis jurídics sindicals.
Des del sindicat CNT es rebutja frontalment que Centelles Informàtica, a pesar de no tenir pèrdues, i dels grans beneficis empresarials d'anys passats -i que mai s'han compartit amb la plantilla laboral-, prefereixi acomiadar treballadors abans de disminuir un mínim el volum de beneficis.
CNT de Tarragona
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.