Clam contra el cementiri nuclear a Ascó

El passat diumenge 7 de novembre els carrers d'Ascó (Ribera d'Ebre, Tarragona) es van omplir d'un nou clam popular contra la instal·lació d'un cementiri nuclear a aquesta localitat, un projecte que promou l'Estat i el lobby que monopolitza el negoci de l'energia a Espanya. La CNT-AIT i altres companys llibertaris vam formar un bloc roig-i-negre i es repartí un comunicat. Més enllà de les falses cortines de fum en època electoral degudes als interessos polítics, és clar que el lloc triat pel Govern per ubicar un cementiri nuclear és Ascó. I tan clar ho rebutgem els que habitem a Ascó, les terres de l'Ebre i Tarragona així com els companys vinguts de Vinaròs.

Des de la CNT-AIT de Tarragona hem participat activament des de l'inici de les protestes perquè considerem que el cementiri nuclear projectat a Ascó per emmagatzemar els residus radioactius d'alta activitat generats per totes les centrals nuclears de l'estat, de construir-se, significaria una condemna de mort definitiva per les nostres terres. A més de la perillositat d'una instal·lació d'aquest tipus, suposaria albergar materials que són radioactius durant centenars de milers d'anys. El seu elevat potencial tòxic és una greu amenaça per la salut pública i el medi. A més, un cementiri nuclear comportaria seguir apostant per una energia insostenible, cara, altament perillosa i nociva per la salut i el medi. Ascó i les terres de Tarragona i l'Ebre ja estan pagant el preu de la major concentració nuclear d'Europa. L'augment de les malalties produïdes per la radioactivitat a les nostres contrades és ja públic, científicament provat, i conegut per tothom. Les nuclears ja han causat prous morts a les nostres famílies!

Per aquest motiu exigim la retirada del projecte de construir un cementiri estatal de residus nuclears i el desmantellament de les centrals nuclears. Ni a Ascó, ni enlloc. No al cementiri nuclear!

CNT-AIT de Tarragona

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.