Convocatoria de manifestación por el ebro en BCN

MANIFESTACIÓ A BARCELONA EN DEFENSA DE L’EBRE.
El Govern de l’Estat, amb la complicitat de la Generalitat de Catalunya, pretén fer els mateixos transvasaments que l’antic Plan Hidrológico Nacional del PP. Això es prou clar si tenim en compte les darreres declaracions polítiques a favor del transvasament a Barcelona per mitjà de les interconnexions de xarxes hídriques. Mentrestant, el Govern de l’Estat està preparant un nou Pla Hidrològic sense escoltar les opinions dels tècnics i científics, és a dir, un nou Pla que imposarà al riu Ebre un cabal per sota dels mínims necessaris per la supervivència dels seus ecosistemes, negant-li qualsevol futur a les poblacions de la seva conca.
Alhora, hi ha 300.000 noves hectàrees de nous camps de regadius i noves infraestructures hidràuliques que tindran l’impacte ambiental de dos transvasaments com el de l’anterior Pla Hidrològic. La pròpia Generalitat ha manifestat la possibilitat de transvasar aigua del nou canal Segarra-Garrigues a Barcelona i de connectar el mini-transvasament que porta aigua de l’Ebre a Tarragona amb la xarxa d’aigües de Barcelona, per tal de realitzar l’irracional transvasament a Barcelona, i a més, per doble via.
De fet, amb l’excusa dels regadius, hi ha en marxa les obres de dos canals. Un, desvia el Segre cap la zona metropolitana de Barcelona i l’altre portarà l’Ebre cap al país valencià a través del sobre-dimensionat canal Xerta-Sènia. Totes aquestes actuacions incompleixen la normativa europea de la Directiva Marc d’Aigua, la qual tampoc es respecta en el cas del riu Ter.
Estem per la supervivència del riu Ebre, del Delta i de la seva gent, i en contra de l’especulació capitalista de l’aigua i el formigó. Cal aturar aquesta nova ofensiva destructora del Govern. Ara i sempre, lo riu és vida, no al transvasament!
Tothom a la manifestació de Barcelona!
CNT-AIT de Tarragona i Terres de l’Ebre.

\"\"

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.