CONVOCAT EL PRIMER PIQUET PEL CONFLICTE AMB TEPSA

PIQUET INFORMATIU CONTRA L’ACOMIADAMENT DEL DELEGAT SINDICAL DE LA CNT A TEPSA (TARRAGONA)

Recentment, i a les poques hores de comunicar a l’empresa la constitució de la secció sindical de la CNT, l’empresa Terminals Portuàries SA (TEPSA) ja ha acomiadat el recent nomenat delegat sindical. El delegat era treballador de TEPSA, empresa dedicada a la càrrega, descàrrega i emmagatzematge de productes químics, en el seu centre al moll d’inflamables del Port de Tarragona.

TEPSA va obrir un simulacre d’expedient sancionador per justificar un acomiadament que l’empresa prèviament volia negociar amb el propi treballador. Aquest fet es va produir després que el treballador comuniqués que s’estava organitzant una secció sindical de la CNT a l’empresa  i que s’interessés per l’acompliment dels drets laborals més mínims.

Així, afiliar-se a CNT i interessar-se pels drets laborals, a TEPSA és sinònim d’acomiadament.

Aquesta empresa no coneix el concepte de llibertat sindical. I és que vol ocultar que els treballadors de TEPSA a Tarragona no tenen conveni propi, no se’ls garanteix cap horari, se’ls canvia -sovint a diari- el seu horari, sense tan sols ni respectar descansos ni festius. A més a més, els treballadors realitzen una gran quantitat d’hores extraordinàries per sobre del màxim legal, coaccionats per l’empresa, i encobrint el seu pagament a les nòmines com altres conceptes.

Per aquests motius, ja s’han cursat des de la CNT les pertinents denúncies davant de la Inspecció de Treball i al servei de conciliació de la Generalitat per posteriorment demandar judicialment l’acomiadament.

Però a banda, s’ha iniciat una campanya en solidaritat amb el treballador acomiadat i amb la secció sindical de la CNT a TEPSA, que de moment ha escollit nou delegat sindical.

Pel proper dijous 28 d’agost s’ha convocat el primer piquet informatiu. Aquest es realitzarà a partir de les 17.30H, a l’entrada del Port de Tarragona pel Polígon Francolí (al final del cinturó de circumval·lació de Tarragona).

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.